Creamina

Kaarsen

Kaarsen zijn waarschijnlijk al door de egyptenaren uitgevonden en sindsdien zijn er verschillende technieken gebruikt om ze te maken. Nu heb je bij creatief atelier Creamina de mogelijkheid om aan de slag te gaan met het maken van kaarsen in verschillende vormen, met verschillende technieken en materialen. Het is natuurlijk ook mogelijk om je zelfgemaakte kaars daarna mooi te decoreren!

Tijdens de kinderfeestjes maken we (onder andere) stapelkaarsjes van allerlei verschillende vormen en kleuren wasplaatjes. Alle vormpjes worden handgemaakt in ons atelier zodat jij je perfecte kaarsje kan creëren. Kijk hier voor meer informatie over kinderfeestjes.

Tijdens de kinderfeestjes en workshops maken we stukjeskaarsen. Je kunt voor een vorm kaars kiezen (een mal) waar we een lont in rijgen en hier stop je dan  kleurijke stukjes koude was in. Daarna vullen we deze met  vloeibare blanke was. Voor workshops is zelfs ook de mogelijkheid om gekleurde was te gieten. Ook de stukjes was zijn handgemaakt bij Creamina.

Bij onze workshops heb je de mogelijkheid om volledige kaarsen te gieten zonder de stukjes. Sommige mallen zijn minder geschikt voor stukjeskaarsen. Doordat de stukjes was het vloeibare kaarsvet afkoelt stollen de kaarsen sneller wat de stukjeskaarsen uitermate geschikt maakt voor de kinderfeestjes. Omdat de workshops vaak langer zijn dan kinderfeestjes is het maken van kleurkaarsen mogelijk. Kijk hier voor meer informatie over onze workshops.

Het is tijdens workshops ook mogelijk om reeds gegoten kaarsen te versieren. Zo kun je je creativiteit de vrije loop laten en een prachtig geheel te creëren! Dit kan door middel van waspennen en vellen van bijenwas dat je met behulp van je hand makkelijk op een kaars kan plakken.

Sneeuwbollen maken is ook een optie tijdens de workshops. Witte (reeds gegoten) kaarsbollen worden hiervoor gebruikt. Vervolgens wordt kaarsvet verwarmd en opgeklopt. Hier kan de witte bol vervolgens mee worden versierd en krijgt het de structuur van een echte sneeuwbal!

Een vrij bekende soort was is bijenwas. Bij Creamina kan je tijdens een workshop ook bijwenwas kaarsen rollen. Elke deelnemer krijgt een vel pure bijenwas om een mooie bijenwaskaars van te maken.

Online boekingssysteem

Plan je Workshop of Feestje direct bij ons.
Ga naar ons online boekingssysteem om
een afspraak te maken. 

Wil je niet meteen boeken, dan kun je natuurlijk ook even contact opnemen om te overleggen.

Hits: 10